Студът се завръща

Студът се завръща | StandartNews.com
София. Студът се завръща. След две денонощия необичайно топлите за сезона температури ще отстъпят място на характерните за края на януари градуси. Нахлуването на по-хладен въздух започва от днес. Това ще ни донесе типично зимен уикенд.

Днес облачността над страната ще е променлива, в следобедните часове намаляваща до слънчево, съобщават от Национарвия институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН. Главно преди обяд на места ще превали слаб дъжд. Вятърът ще се ориентира от запад и временно ще се усили, в Дунавската равнина - умерен. Температурите слабо ще се понижат, но ще остане сравнително топло с максимални температури между 8° и 13°, в София около 9°.

Утре ще се задържи топло за периода, но ще се заоблачи и ще завали дъжд. В петък отначало от северозапад, след това от север-североизток ще започне да прониква студен въздух и температурите ще се понижават. Дъждът ще преминава в сняг. През нощта срещу събота и в събота чувствително ще застудее, особено в Източна България, където ще остане и ветровито. Ще продължи да вали сняг. В неделя ще се задържи предимно облачно, но вече без съществени валежи. Студено и ветровито. През нощта срещу понеделник облачността от запад бързо ще намалява и в понеделник и минималните температури чувствително ще се понижат. През деня навсякъде ще се установи слънчево време, което ще се задържи и през следващите дни. Вятърът от североизток в източната половина от страната ще се запази и температурите там ще остават ниски, а в западните райони ще започне бавно повишение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай