Строителни работници блокираха пътя София - Варна

Строителни работници блокираха пътя София - Варна | StandartNews.com

Търговище. За около 10 минути работниците от „Автомагистрали-Черно море" блокираха по главния път София- Варна при разклона за град Търговище, съобщи „Фокус".

Исканията на протестиращите са за изплащане на поне 80 процента от дължимите им пари.

Събралите се около 300 души заявиха, че ефективните протести ще продължат и следващата седмица ако проблемът не бъде разрешен.

Мястото на гражданското неподчинение бе охранявано от полицейски екипи, които не попречиха на протестиращите.

Това е второто за тази седмица гражданско неподчинения на работещите в „Автомагистрали- Черно море". След протестът в понеделник пред Областната администрация в Шумен в сряда в дружеството бяха преведени около 600 000 лева, от които хората получиха априлските си заплати.

40 000 лв. са дадени за погасяване на банкови кредити на служителите, платени са и част от осигуровките, уточни синдикалният лидер Господин Янков.

От вторник работниците са в стачна готовност очаквайки развитието на ситуацията след като ръководството на КНСБ пое преговорите с държавните институции, от които зависи решаването на финансовия проблем. Липсата на пари затруднява и строително-ремонтните дейности по автомагистрала „Хемус", тъй като е необходимо закупуването на резервни части и гориво за машините, посочи синдикалният лидер на „Автомагистрали- Черно море".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай