Строеж на Яйлата разбуни духовете във Фейсбук

Строеж на Яйлата разбуни духовете във Фейсбук | StandartNews.com

Добрич. Възобновено строителство в природно-архитектурния резерват Яйлата, буквално взриви социалната мрежа Фейсбук.

Множество любители на красивата природа в специално създадена група село Камен бряг алармират за това, че на самия бряг на морето е възобновено строителство на обект и се лее бетон. Защитниците на природния резерват споделят помежду си телефон на РИОСВ и се приканват да подават сигнал за посегателството.
Оказва се обаче, че обектът е напълно законен.

Пред "Стандарт" кметът на община Каварна Цонко Цонев заяви, че преди две години с решение на съда заповедта, която той е издал за спиране на строежа е била отменена.

"Инвеститорът притежава всички документи в това число и изискуемите от института за опазване на паметниците и притежава напълно законно строително разрешително" - каза Цонев. Теренът е с площ от близо 1.5 дка и е собственост на братя Павлови, като за "Стандарт" Иван Павлов заяви: "Не виждам защо има такъв интерес. Имотът е наша собственост от 18 години. Преди две години някои от документите ни не бяха изрядни и затова обектът беше спрян. Минахме през всички институции, какъвто е реда, и имаме всички нужни ни документи. На тези, които са еколози и се притесняват, само ще заявя, че имам писмо от РИОСВ, в което се казва, че теренът ни не попада в границите на защитената зона. Строителното ни разрешително е за възстановяване на стара рибарска хижа с навес, която е съществувала и преди. Ние в момента правим точно това - възстановяваме я, като застроената площ ще е 250 кв. м на един етаж. Навремето е имало и лодкостоянка, засега тя не фигурира в нашите планове, но ако успеем и нея да възстановим, то хората от Камен бряг, които имат лодки и излизат за риба, ще могат да я ползват" - каза Павлов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай