Стрелецът от Лясковец не знае, че е убил човек

Стрелецът от Лясковец Петко Петков постоянно питал адвоката за майка си, каза Димитър Димитров, който бе назначен за служебен защитник на Петко

Стрелецът от Лясковец не знае, че е убил човек | StandartNews.com

Велико Търново. Стрелецът от Лясковец остава арестуван на болнично легло. Петко Петков все още не бил осъзнал и осмислил, че е застрелял полицаят Емил Шарков Тричленен състав на Великотърновския Апелативен съд потвърди мярката „задържане под стража" на стрелеца от Лясковец Петко Петков.

53-годишният мъж, който уби спецполицая Емил Шарков и рани други трима, все още е в болницата във В. Търново. Той обжалва мярката си за неотклонение, която му наложи преди дни Окръжният съд в старата столица. Стрелецът от Лясковец Петко Петков постоянно питал адвоката за майка си, каза Димитър Димитров, който бе назначен за служебен защитник на Петко. Той се е срещал общо три пъти с клиента си в болницата. По думите му стрелецът се чувства добре, надига се от леглото и говори нормално. Петков вече не буйствал в лечебното заведение. Все още обвиняемият не осъзнава какво точно е сторил.

В момента задържаният се възстановява в реанимацията след животоспасяваща операция, тъй като при задържането бе ранен в корема. Състоянието му вече е стабилно. Пред болничната стая има денонощен полицейски пост.

Спецакцията в Лясковец по неутрализирането на 53-годишния Петко Петков се проведе рано сутринта на 14 март. При опит да бъде иззет незаконен боен арсенал от дома на Петков, мъжът откри огън по полицаите. В акцията бе прострян смъртоносно Емил Шарков, а други трима негови колеги бяха ранени.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай