Страшно! Нетфликс заложи капан

Стрийминг платформа въвежда ограничения за потребителите си

Страшно! Нетфликс заложи капан | StandartNews.com

Американската стрийминг платформата Нетфликс,(Netflix) предприема мерки срещу споделянето на пароли за акаунтите си,съобщава специализираното технологично издание "Върдж", цитирано от БТА.

Платформата започва кампания, която ще обхване САЩ и повече от 100 други държави., допълва в."Гардиън". Потребителите биват уведомявани, че не могат да споделят акаунтите си извън собственото си домакинство.

"Нетфликс" посочва, че е започнала да изпраща предупредителни имейли срещу споделянето на акаунти до потребителите в 103 държави и територии, сред които са САЩ, Великобритания, Франция Германия, Австралия, Сингапур, Мексико и Бразилия. 

В имейлите се предупреждава, че акаунт за платформата може да се използва само в рамките на едно домакинство. Ако искат да добавят клиент извън домовете си, потребителите могат да платят допълнителна такса, която за САЩ е 8 долара месечно.

Миналата година кампанията обяви, че ще ограничи споделянето на пароли. За целта са използвани различни подходи в някои пазари.

Според оценки на платформата над 100 милиона домакинства са предоставили паролите си на приятели и роднини извън домовете им.Към края на март "Нетфликс" е имал общо 232,5 милиона абоната в света. 

Съгласно новата политика членовете на едно домакинство могат да продължат да споделят акаунтите си в "Нетфликс" и да ги използват на различни устройства, когато пътуват. 

Източник: БТА

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай