Стотици честваха Съединението с каяк в река Струма

Стотици честваха Съединението с каяк в река Струма | StandartNews.com

Благоевград. „Каякари, съединявайте се". Този призив събра стотици любители на екстремния спорт, които атакуваха водите на река Струма навръх празника на Съединението. Организатор на атрактивното събитие е Българското каяк общество, което покани всички любители на гребните спортове в бързи води на Пети национален събор "Каяк в бързи води 2013".

Гонките и демонстрациите със спускането на лодки по течението на реката ще продължат до неделя. В празничния ден още преди обяд най-запалените вече летяха с лодките надолу по течението на реката. Хлапета и пенсионери смело се метнаха в каяците и преминаха по трасето. Спусканията вдигнаха адреналина не само на участниците, но и на тези, които ги наблюдаваха как преминават през трасето. Започнаха и демонстрациите на професионалистите, които предизвикаха аплодисментите на публиката. Целта на каякарите е не само да се насладят на любимия си спорт, но и да обменят опит, да премерят силите си.

"Най-важното е, че дойдоха много хора. Повечето от тях вече са във водата, другите отдъхват в къмпинга. Целта ни е да насърчим начинаещите и най-малките, които ще се спускат рамо до рамо с родителите си", сподели Димитър Манев.

"Вечерите ще са декор на забавления и удоволствия с много музика, достатъчно хапване и умерено количество алкохол. Тази година се очаква рекорден брой любители на каяка да се съберат в района на Симитли край река Струма. Събитието води насам все повече запалени фенове на екстремния спорт и привлича нови ентусиасти, които искат да усетят тръпката на спускането в бързите води на реката. Искаме да запознаeм хората със значението на реките за спорта и туризма в регионите", допълва Манев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай