Столична община работи по 6 мостови съоръжения

Столична община работи по 6 мостови съоръжения | StandartNews.com

София. „На територията на Столична община в момента се работи върху 6 мостови съоръжения. Това са по-малки мостове в с. Владая и по река Лесновска, пасарелката над река Владайска при стокова борса „Зимница", възстановява се пасарелката, свързваща ул. „Кожарска" и ул. „Медникарска" над р. Владайска, р-ни „Сердика" и „Подуяне"". Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова, която иснпектира изграждането на моста по ул. „Сребристи бор" в с. Владая.

Фандъкова каза, че мостът във Владая, както и останалите пет, са по-малки като строителни проекти, но са значими за хората. Съоръженията трябва да реновират, защото са изключително опасни, допълни кметът. „Големите мостове, които ни остават и предстоят да бъдат реконструирани и са включени в 4-годишната програма за реконструкция на транспортната инфраструктура, са мостовете по бул. „Цариградско шосе", каза Фандъкова и уточни, че скоро за тях СО ще получи средствата от бюджета на общината, както и тези от Европейска инвестиционна банка.

Мостовете по бул. „Цариградско шосе" ще бъдат ремонтирани от следващата година - на пролет или през лятото, съобщи кметът на столицата. Тя очаква да подпише договор за заем, за да започне договора по строителните дейности.

„Миналата година по бул. „Ботевградско шосе" бяха ремонтирани няколко съоръжения и тази година продължаваме с този булевард и надлез „Надежда", добави още кметът Фандъкова и напомни, че тази година общината ще реновира по-малки мостове в София и околностите.

В края на август ще приключи изграждането на моста по ул. „Сребристи бор" в с. Владая, стана ясно от инспекцията. Стойността на съоръжението е 140 хиляди лева. Заедно с второто, по ул. „Подкраище", което също се прави в момента, общо 220 хиляди лева са инвестирани пари за мостове във Владая.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай