Стоичков разкри какво мисли Тръмп за България. Изненадата

Камата каза най-голямата си слабост и пожела нещо специално на българите

Стоичков разкри какво мисли Тръмп за България. Изненадата | StandartNews.com

Изпълнил съм моята детска мечта - да имам добро и здраво семейство. И резултатите идват сами, защото всичко е подредено. Гледам две от любимите ми снимки - като дете и сватбата с Мариана.

Това разказа футболната легенда Христо Стоичков пред Петя Дикова по bTV. Той направи равносметка за изминалата година и разказа за живота си между България, Барселона и Маями.

Доналд Тръмп знае много за България. Уникален човек, отнася се много позитивно. Синът му знаеше повече от него за спорта, разказа Стоичков за разговорите си с бившия американски президент.

Леонел Меси го познавам, когато беше на 12-13 г., като дойде. Радостен съм, че не се промени, остана си едно земно момче, което не се възгордя от златните топки, приятел за приятелите, съпруг. Отношенията ни не се промениха, разказа още Стоичков.

Това, че футболът ми е дал много, пътувал съм много, но винаги съм се прибирал в България. Дърпа ме и към Барселона, този отбор ме направи известен, първите си награди спечелих там. Но златната ми топка е и за България - това от 1994 г. никога няма да се повтори. Златна обувка не се печели всеки път. Играх с много голямо поколение футболисти, бяха на топ ниво.

Няма да се повтори, защото виждаш накъде вървят нещата. Имали сме някакви проблясъци през годините, малко не ни достигна да се класираме за световно и за европейско първенство. Ние, в България, имаме много диаманти, но някой трябва да ги шлифова, каза Стоичков.

Мина ми времето за политиката, категоричен бе той. На здрава глава лед да слагам - защо ми е, попита той.

През годините се научих да се вслушвам в съветите на Мариана. Научи ме на ред и дисциплина. Сами си проправихме пътя в живота, сами си възпитахме децата, сега внучката, каза Стоичков. И разказа, че обича да прекарва време с внучката си Миа, която е най-голямата му слабост. Води я на стадиона, в басейна, в парка.

Аз съм една малка част от нашия велик спорт в България. Знаете какви олимпийски, световни и европейски шампиони сме, аз съм някъде накрая. Мечтата ми бе да играя в олимпийски отбор на България и го постигнах. Никога не съм делял отбора, затова си казвам - благодарение на тези момчета ние направихме това, разказа още футболната легенда.

Да престанем да се делим. Ако ние се обединим, както го правят по света - в Америка колко милиони са, а има две групички, при нас са 302, трябва да се обединим, е едно от пожеланията на Стоичков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Георги
преди 4 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може----- https://da.gd/xlbio

Откажи