Стигаме до аеропорта с влакчета за Гергьовден

Стигаме до аеропорта с влакчета за Гергьовден | StandartNews.com

4-метрова бронзова статуя на Орфей ще посреща и изпраща пътниците в метростанцията до Терминал 2 на софийското летище. Така чужденците, които кацат в София, ще могат да се снимат с легендарния тракийски певец.

Засега от общината и от Метрополитена не казват кой ще е авторът на скулптурата, но обещават подробности съвсем скоро. "Тази метростанция ще бъде лицето, което ще види всеки влизащ в София, в салона ще има още живи дървета, пейки, така че да бъде комфортно на пътниците", заяви кметът на София Йорданка Фандъкова, която вчера инспектира строежа. 75% от работата по разширението на първия метродиаметър до летището вече е готова и до края на април - началото на май догодина участъкът ще бъде пуснат, увери шефът на "Метрополитена" Стоян Братоев. Напредва и изграждането на участъка в кв. "Младост" до Бизнес парка, който трябва да е готов по същото време. Заедно с метрото се обновяват и част от булевардите.
На 20 ноември бул. "Ал. Малинов" ще бъде отворен, след като участък от него беше изцяло реконструиран. Дотогава ще приключи и ремонтът на ул. "Обиколна" в кв. "Дружба".

Следващата година ще се направи разширение на бул. "Ал. Малинов" в друг участък, който трябва да е готов с пускането на метрото в "Младост", посочи Фандъкова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай