Стефаноff

Налагаше ми се да гласувам против волята си, призна най-новият независим депутат

Стефаноff | StandartNews.com

София. Само за броени дни ГЕРБ се раздели с двама от най-добрите си експерти. Първо, бившият зам.-министър на финансите Владислав Горанов напусна Народното събрание.

 

Три дни след него от групата на ГЕРБ в парламента се отдели и ексшефът на Националната агенция за приходите Красимир Стефанов. Той обаче реши да остане в Народното събрание и да бъде независим депутат. "Налагаше ми се по някои законопроекти да гласувам против убежденията си и от време на време да говоря политически против приходните агенции, в частност против НАП", мотивира решението си бившият директор на агенцията. "Ставам независим депутат, за да започне най-накрая нещо да зависи от мен в този парламент. Разочарован съм от начина, по който той функционира и работи", отсече Стефанов. Депутати от групата на Бойко Борисов коментираха, че намеквал за решението си още през декември. След като то вече е факт, бившите ГЕРБери в парламента, които вече са независими, стават трима. Преди бившия шеф на НАП от ПГ на ГЕРБ излязоха Георги Марков и Светлин Танчев.

 

Красимир Стефанов беше директор на Агенцията по приходите от 2009 до 2013 година. Ръководеше я, когато данъчните проверяваха имотното състояние на бившия вицепремиер Цветан Цветанов по сигнал за 6 апартамента в столичния квартал "Изток".

 

Стефанов напусна поста, за да влезе в парламента. Беше избран за депутат с хасковската листа на ГЕРБ. Макар да не е член на партията, политическият си прощъпалник Красимир Стефанов направи точно с нейното име. Кандидатурата му за народен представител беше издигната от местната структура на Харманли.

 

Бившият директор на НАП беше напълно непознат за местните хора до старта на предизборната кампания за предсрочните парламентарни избори през 2013 година. Той е роден в София, но е израснал в Харманли. Живял е там до 18-годишен. Съученици на Стефанов в града на Белоногата го определят като умно и мълчаливо момче. Същото впечатление направи и при първите си срещи с хората от Хасково покрай изборите. Много от тях смятат, че не е много по приказките.
Иначе в личните си контакти бил сравнително освободен, държанието му било без излишно театралничене.
Красимир Стефанов е в редиците на многодетните татковци в парламента. Има три деца - две момичета и едно момче. " Трите ми деца са моето богатство. Имам тях и имам всичко", казва Красимир Стефанов за своите хлапета. С бившата си съпруга Людмила се радват на 19-годишният Румен и 13-годишната Теодора. От любовта му с Гергана, с която е живее на съпружески начала, пък радостта му носи 6-годишната Теодора. Красимир Стефанов не е вече с майките на децата си. Но макар и разделени родителите поддържат прекрасни отношения по между си. Макар и нито едно от трите му деца да не живее при него, Стефанов признава, че прекарват много време заедно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай