Четвъртък,

"Стандарт" се присъединява към отвореното писмо на "Труд"

От: Failed to load user -
A
A
A

Уважаема госпожо Цачева,

Като една от най-големите и влиятелни печатни медии вестник "Стандарт" се присъединява към призива на в-к "Труд" да бъде осигурена равнопоставеност на медиите. Смятаме, че приетият на второ четене Закон за обществените поръчки въвежда двойни стандарти за различните видове медии що се отнася до рекламата с публични средства. Ето защо настояваме за среща с Вас като председател на Народното събрание. Искаме нашата позиция да бъде чута и справедливостта - все по-дефицитно понятие в наши дни, да възтържествува.

В знак на подкрепа, публикуваме отвореното писмо на "Труд":

До
Председателя на
Народното събрание
Г-жа Цецка Цачева

Уважаема госпожо Цачева,

Народното събрание прие на второ четене текстове от новия Закон за обществените поръчки, които затвърждават неравнопоставеността на различните видове медии в рекламата с публични средства.

Министерства, агенции, общини и юридически обект, боравещи с публични средства, ще могат да купуват рекламно време в телевизии и радиостанции без обществени поръчки, докато за вестниците трябва да се обявяват конкурси.
Според Ваши колеги депутати това е широко отворена врата за непрозрачно финансиране на медии с държавни и европари.

Кога и в коя парламентарна комисия, имаща отношение към закона, бяха поканени представители на медиите, за да се чуят и техните аргументи? И защо текстът, който има пряко отношение към рекламата в медиите, се появи тихомълком между първо и второ четене?

Уважаема г-жо Цачева, като председател на 43-тото народно събрание Ви призоваваме Вие лично да предприемете необходимите стъпки за коригирането на облечената в закон несправедливост и за осигуряването на равнопоставеност на всички медии.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички