"Стандарт" с кампания "Да! На българското"

"Стандарт" с кампания "Да! На българското"  | StandartNews.com

Санкциите срещу Москва изправиха до стената родния бизнес. Пазарът у нас е залят от дъмпингови стоки от други страни в ЕС, които търсят къде да пласират проваления износ за Русия. Натискът върху БГ компаниите е огромен, а от тяхното оцеляване зависи дали те ще бъдат принудени да закриват работни места. Затова в този труден момент "Стандарт" започва кампанията
"Да! На българското". Целта е да се насърчи купуването на родни стоки. "Тази кампания е изключително необходима и навременна за целия български бизнес. В момента той изпитва затруднения както заради санкциите към Русия, засиления внос на стоки от Европа, така и заради свитото потребление", коментираха експерти от най-големите работодателски организации у нас.

"Не става въпрос за пазарен патриотизъм, а за проста аритметика. Всяка българска фирма, която не издържи на натиска, ще трябва да съкращава служители. А това означава хиляди български семейства да останат без препитание. Това трябва да го имат предвид купувачите, когато избират наша или чужда стока да вземат", заявиха водещи родни бизнесмени.
"Принудителните съкращения ще са тежък удар за държавата. На практика фалитът на няколко от големите родни компании може да остави на улицата стотици хиляди души, което буквално ще блокира икономиката ни", заявиха и синдикалисти, които този път са единодушни с предприемачите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай