Понеделник,

Сърчаджиева: Ще отгледаме необразовани и асоциални деца

От: Агенция Стандарт -
1229
Сърчаджиева: Ще отгледаме необразовани и асоциални деца
A
A
A

Като майки, Петя Дикова, Деси Бакърджиева и Алекс Сърчаджиева не подкрепят оставането вкъщи на своите деца и са за тестовете в училище.

„Нашите деца са нашето бъдеще и ние ще отгледаме необразовани и асоциални деца“, каза Сърчаджиева за домашното обучение.

„Тестовете са щадящи и е важно децата да ходят на училище“, заяви Бакърджиева.

„Аз съм сама. Какво правим и кой да се грижи за дъщеря ми на 10, когато е вкъщи, а не на училище?“, попита Алекс. Тя е на мнение, че учителите не са медицински сестри и всеки трябва да помага за тестването на учениците било вкъщи или в училище.

„Една приятелка ми каза: „Искам да бъда доброволец и да правя тестове на децата в училищата, но няма как - тогава съм на работа“, каза още Сърчаджиева.

И двете актриси са за модерно образование и училищата на бъдещето, които предлага Илон Мъск. Те искат техните деца да посещават този нов вид училище, в което учениците имат право сами да подбират няколко предмета, които да изучават. Илон Мъск смята, че образованието трябва да е съответно уменията на всяко дете.

„Да няма оценки, които да стресират децата“, иска Бакърджиева. „Аз смятам, че нашето общество не е узряло за такова нещо като модерно училище“, каза Сърчаджиева.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички