Сърчаджиева: Ще отгледаме необразовани и асоциални деца

Актрисата не подкрепя оставането вкъщи на учениците

Сърчаджиева: Ще отгледаме необразовани и асоциални деца | StandartNews.com

Като майки, Петя Дикова, Деси Бакърджиева и Алекс Сърчаджиева не подкрепят оставането вкъщи на своите деца и са за тестовете в училище.

„Нашите деца са нашето бъдеще и ние ще отгледаме необразовани и асоциални деца“, каза Сърчаджиева за домашното обучение.

„Тестовете са щадящи и е важно децата да ходят на училище“, заяви Бакърджиева.

„Аз съм сама. Какво правим и кой да се грижи за дъщеря ми на 10, когато е вкъщи, а не на училище?“, попита Алекс. Тя е на мнение, че учителите не са медицински сестри и всеки трябва да помага за тестването на учениците било вкъщи или в училище.

„Една приятелка ми каза: „Искам да бъда доброволец и да правя тестове на децата в училищата, но няма как - тогава съм на работа“, каза още Сърчаджиева.

И двете актриси са за модерно образование и училищата на бъдещето, които предлага Илон Мъск. Те искат техните деца да посещават този нов вид училище, в което учениците имат право сами да подбират няколко предмета, които да изучават. Илон Мъск смята, че образованието трябва да е съответно уменията на всяко дете.

„Да няма оценки, които да стресират децата“, иска Бакърджиева. „Аз смятам, че нашето общество не е узряло за такова нещо като модерно училище“, каза Сърчаджиева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай