Съпрузи издъхнаха заедно, хванати за ръце

90-годишната Норма Джон Плател и 92-годишният Франсис Ърнест Плател били женени от 70 години

Съпрузи издъхнаха заедно, хванати за ръце | StandartNews.com

90-годишната Норма Джон Плател и 92-годишният Франсис Ърнест Плател са били в старчески дом в нощта на 6 януари, когато ги е застигнала смъртта. Те били на съседни легла, разположени толкова близо, че се държали за ръце, съобщава Daily Mail.

През нощта, 10 минути след дежурната обиколка по стаите, медицинската сестра влязла и при възрастната двойка и установила, че и двамата са починали. Впоследствие дори лекарят не успял да определи точната разлика на момента на смъртта на двамата съпрузи. В техните документи са посочени едни и същи данни.

Преди три години жената е била диагностицирана с болестта на Алцхаймер, а през последната година тя загубила жизнените си сили и на практика спряла да говори. Последните й думи били „съпругът ми“.

Франсис направил всичко възможно да се грижи за съпругата си вкъщи, но въпреки помощта на домашната помощница му се наложило да я изпрати в старчески дом.

След като Норма била настанена в дом за стари хора, съпругът й прекарвал по цял ден с нея. Двамата вечеряли заедно, гледали телевизия и постоянно се държали за ръце. А когато здравето на Франсис се влошило значително, той бил настанен в същия старчески дом, където живеела жена му. Така до последния ден от живота си той бил щастлив отново да се грижи за жена си и просто да бъде близо до нея.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай