Спортувай със "Стандарт" и шампионите

Спортувай със "Стандарт" и шампионите | StandartNews.com

Елате, за да видите златните ни гимнастички и да поритате със звезди на "Левски" и ЦСКА

Стартира кампанията на "Стандарт" "Спортните чудеса на България 2015", посветена на младите таланти. Днес, когато отбелязваме Деня на българския спорт, ще ви представим "Младите шампиони"  по време на големия празник на семейството, спорта и здравословния начин на живот ФАМИЛАТЛОН 2015. Събитието, което започва точно в 14 часа, ще се проведе в Южния парк в столицата.

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев ще има честта да представи участниците заедно със столичния кмет Йорданка Фандъкова и председателя на Държавната агенция за закрила на детето Ева Жечева.

"Стандарт" ще се включи във ФАМИЛАТЛОН с "Открит урок за шампиони". В него известни спортисти ще тренират заедно с децата, като по този начин ще ги насърчат да се занимават активно със спорт.

Най-красивата част от "Открит урок за шампиони" ще бъде участието на новите "златни момичета на България". Това са световните шампионки по художествена гимнастика Михаела Маевска, Християна Тодорова, Ренета Камберова, Цветелина Стоянова и Цветелина Найденова, водени от треньорката Ина Ананиева.

Демонстрация ще направи и последният ни световен шампион по бокс Детелин Далаклиев. Волейболната звезда Любо Ганев също ще покаже умения и ще даде наставления на малчуганите, които са почитатели на Цветан Соколов, Матей Казийски и другите ни асове край мрежата.

Няма как да мине и без футболен сблъсък

"Левски"-ЦСКА. "Сините" ще бъдат представени от големия си талант Божидар Краев, който беше на проби в "Ювентус", а "червените" - от новото си откритие Анатоли Господинов, който се наложи като титулярен вратар. Малчуганите ще могат да разменят пасове и бият дузпи с двамата талантливи футболисти.

За почитателите на по-мисловните игри едновременна игра на шах на няколко дъски ще демонстрира президентът на шахматния клуб на ЦСКА Алекси Йовчев, който създаде във Фейсбук групата "Харлем шах". Йовчев, който е и фитнес инструктор, е известен и като участник във филма "Троя".

Участниците във ФАМИЛАТЛОН ще могат да се освежат с любимата минерална вода на най-добрия ни тенисист - "Балдаран".

40 клуба забавляват малчугани и родители

Във ФАМИЛАТЛОН 2015, който се организира от Асоциация "Родители" в партньорство със Столична община, ще участват близо 40 клуба за спорт и свободно време, които ще предоставят възможност на 4000 деца и родители да експериментират с нови преживявания и да изберат своя спорт или любимо занимание за свободното време. Гостите могат да избират между капоейра, айкидо и други бойни изкуства, бейзбол, софтбол, голф, езда, лакрос, ходене по въже, суинг и народни танци, йога, роботика, майсторене от рециклирани материали, наблюдение на птици и още много различни спортни, еко и арт занимания за деца и семейства.

За седма поредна година Асоциация "Родители" организира за децата и техните семейства обиколка на европейските столици на 17 май от 14 до 19 часа. Играта "Малката Европа" провокира деца и родители да обиколят Южния парк и да открият скритите на територията му столици на страните членки на ЕС. Там ще ги посрещнат български и чуждестранни доброволци - домакини на столиците, и ще им покажат най-интересното от градовете. Специалното участие на доброволци от Испания, Полша и Франция ще осигури пренасяне в автентичната атмосфера на всяка от столиците.

ФАМИЛАТЛОН има специална програма, насочена към татковците. В шест тура бащи и деца ще имат възможност да участват в различни игри и състезания, а накрая ще се изтегли и томбола с награди. От 16 часа ще стартира велошествие за малчугани от 3 до 6 години, в което всеки участник печели медал, а детската градина с най-голям брой участници - купа.
По време на игрите, организирани от Националния център за безопасен интернет, деца и родители ще научат повече за разумната и полезна употреба на мрежата и ще се забавляват с Флашко - героя защитник на безопасния интернет.

Боги и Симо от БГ радио ще водят разнообразната програма от демонстрации, песни и танци от 14 до 19 часа на сцената на Голямата поляна в Южния парк.

ФАМИЛАТЛОН се реализира в подкрепа на инициативата "София - Европейска столица на спорта 2018 г."

"Спортните чудеса"

Кампанията на "Стандарт" показа, че шампионите и победите са магията, която може да ни върне самочувствието и вярата, че сме велика нация. Още по-важно е, че спортните кумири могат да бъдат добрият пример за децата. Вече свикнахме, че медалите от олимпиади и други големи първенства се броят на пръсти. По-лошото е, че децата ни са в челото на печалните класации за наднормено тегло и болести. Примерите за брутална агресия в класните стаи също растат. Дрогата и алкохолът взимат все по-невръстни жертви. А именно спортът е най-силното лекарство срещу всички пороци и капани, които дебнат малчуганите. Затова тази година кампанията "Спортните чудеса на България" ще бъде посветена на надеждите на родния спорт.

100 от тях ще бъдат номинирани за класацията "Младите шампиони", за която през юни ще започне национално гласуване.

Повече за "Спортните чудеса на България" 2015 г. четете ТУК. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай