Спират строителството на "Корал"

Спират строителството на "Корал"  | StandartNews.com

Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева заяви в ефира на Нова телевизия, че "днес ще бъде издадена принудителна административна мярка за спиране на строителството до плажа "Корал", защото има порок в процедурата, не е спазен Закона за биологичното разнообразие."

"Имаме изрично разпореждане на премиера Бойко Борисов и МОСВ и МРРБ да предприемем всички действия, така че да бъде спряно строителството", добави тя.

"Община Царево е казала, че мястото, където се строи в момента, е урбанизирана територия, разрешението за строеж от 2012 година се оспорваше от ДНСК, но съдът се е произнесе, че това разрешение е валидно", припомни още министърът на околната среда.

Според нея вече е организирана съвместна експертна комисия, която да направи необходимите измервания и да излезе с експертна оценка.

"Законът за устройство на Черноморското крайбрежие беше изменен през 2013 година, за да се наложат още по-строги мерки. Съгласно новите мерки, изрично е забранено строителството в 100 метровата зона", допълни министър Василева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай