Вирусът удари търсенето на секс услуги

В Русия става дума за спад от 30-40 процента

Вирусът удари търсенето на секс услуги | StandartNews.com

Търсенето на секс услуги спада в Русия поради пандемията на коронавирус. Според вестник „Компания“ става дума за спад с 30-40 процента.

В движението за сексуални работници „Сребърна роза“ правят неблагоприятни прогнози за бъдещето. "Ако тази истерия около епидемията е последвана от икономическа криза и тя ЩЕ последва, тогава жените ще бъдат първите, които губят работата си", заяви лидерът на движението Ирина Маслова .

Тя обясни, че част от тези, които са загубили работата си, могат да дойдат на секс пазара, но няма да има повече клиенти, което означава, че цените ще паднат. „И търсенето може да се промени: уеб камерите като виртуално забавление вероятно ще се търсят най-много, търсенето на секс по телефона може да се увеличи“, предположи Маслова. Засега няма намаление на цените, но много клиенти идват с маски.

Според оценките на „Сребърна роза“, на този пазар са заети около три милиона души; годишният оборот се изчислява от 800 милиарда до трилион рубли.

По-рано беше съобщено, че проститутките от известния квартал на червените фенери в Нидерландия са останали без работа поради пандемията на коронавирус. Бордеите бяха временно затворени по решение на властите. Сега сексуалните работници са решили да организират краудфъндинг, за да съберат пари в подкрепа на най-засегнатите от кризата колеги.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай