Социалните върнаха децата на Тереза от Кнежа

Социалните върнаха децата на Тереза от Кнежа | StandartNews.com

Кнежа. Социалните върнаха децата на 23-годишната безработна майка Тереза Коцева от Кнежа, които с нейното доброволно съгласие бяха настанени в приемни семейства. Това стана преди 12 дни, след като жената бе натрупала 400 лева дълг за ток и още куп неплатени задължения. Стотици състрадателни хора и изплатиха общо над 2000 лева и тя си плати сметките, както и таксата за детска градина на по-голямото момче Кристиян.

„Все едно умирах, когато се разделих с децата. Сега отново се връщам към живота", сподели щастливата Тереза. Тя получили предложения за работа, но засега не чула подходящо, което да й остави възможност да се грижи за момчетата.
По-малкото дете Кристиян бе взет от ръцете й още в родилното ден след като се появи на бял свят. На майката са изпратени огромно количество храна, дрешки и други неща, необходими за отглеждане на бебето. Жената получила и дарения от козметика за нея. Тереза за броени часове трябвало да подреди и обнови дома си, за да получи одобрението на специалистите от местната служба „Социално подпомагане" с помощта на нейна приятелка.

Липсата на нормални условия за живот и най-вече липсата на електричество в жилището даде основания за преместване на децата при други хора. От социалните служби често ще идват на място да проверяват как се грижи тя за тях. Жената кърми новороденото, виждала е момчетата и по време на отсъствието им от дома.

Тереза Коцева живее сама. Бащата на децата ги зарязал и тя не жела да спомене дори името му. Родителите й са починали. Тя обитава общинско жилище. Има средно образование. За последно била чистачка в гимназията, която завършила, но от началото на годината останала без работа и без никакви доходи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай