Солна киселина изтече от цистерна в село Житница

Солна киселина изтече от цистерна в село Житница | StandartNews.com

Провадия. Солна киселина е изтекла от цистерна в провадийското село Житница. Сигнал за инцидента е подаден около 13, 30 часа на тел 112, съобщиха от ОД на МВР - Варна за "Фокус".

Три екипа на ОУПБЗН – Варна и полицейски екип са били изпратени на мястото на инцидента. Те установили, че веществото е изтекло от цистерна с вместимост от 20 куб. м., намираща се в частен имот. Тя е била пълна с около 10 куб. м. солна киселина.

Изтеклото количество е 8 куб. м., останали са още 2 куб. м., който се източват и обезопасяват от специализирания екип на ОУПБЗН – Варна.

Няма опасност за населението. Облакът вече се е разсеял след действията на служителите на ОУПБЗН – Варна и ОД на МВР – Варна.

Има оплаквания за дихателни проблеми от страна на жители на селото. Екипите на Бърза са оказали помощ на всички нуждаещи се. Медиците съобщават, че няма сериозно пострадали.

Пясък и булдозер за обваловане на цистерната за ограничаване на разлива в границите на частния имот са били осигурени от Община Провадия. Не е ясно кой е собственика на имота и на съоръжението.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай