СОБТ опразни книжарица за съмнителна раница

СОБТ опразни книжарица за съмнителна раница | StandartNews.com

Забравена раница опразни книжарница от веригата "Хеликон" в центъра на София. Служителите забелязват оставен без надзор багаж в обекта, а малко по-късно полицейски части опразниха книжарницата.

Около 13.40 часа днес, служителите в столичната книжарница забелязват оставена без надзор раница в обекта. Преди каквито и да е действия, книжарите първо преглеждат записите от охранителните камери.

"Оказа се, че раницата е на клиент, който я е оставил, но повече не я и потърси. Обадихме се на полицията, които дойдоха и изпразниха цялата книжарница", разказа пред БГНЕС един от управителите на "Хеликон". Минути преди 15 часа обектът все още е опразнен и се изчакват специализирани екипи на ДОТИ, които да извършват проверка за наличие на взривни вещества.

По информация на Агнеция "Фокус", сигнал за изоставена раница в книжарница в централната част на столицата е постъпил днес към 13.40 часа. На място веднага е бил изпратен екип от СДВР, който е отцепил района и е извел персонала.

Започва щателна проверка на сградата от служители на СОБТ.

От МВР съобщиха още, че всеки сигнал се подлага на щателна проверка.

След трагичните събития в Брюксел, МВР получава редица сигнали от загрижени граждани. Всички те се подлагат на щателна проверка. Засега не са идентифицирани конкретни заплахи. Призоваваме гражданите към спокойствие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай