Собственици дължат по 18 бона за наказателен паркинг

Паяк кара автомобилите, но след това те остават "завинаги" на Центъра за градска мобилност

Собственици дължат по 18 бона за наказателен паркинг | StandartNews.com

София. Изоставени коли се разпадат на наказателните паркинги в столицата.
Над 120 леки коли и бусове прашасват в паркинга в „Дружба". Някои собственици са натрупали задължения за над 18 000 лева към Центъра за градска мобилност, предаде БНТ.

Историята на всички изоставени коли е еднаква- те са били прибрани от паяк и така са си останали с години на паркинга.

За наказателен паркинг тече глоба - около 16 лева на ден. Но с времето, "забравените" автомобили са се превърнали в "златни". Защото, за да си приберат автомобила, някои шофьори ще трябва да платят над 18 хиляди - задължения, натрупани с годините.

От Центъра за градска мобилност многократно са се опитвали да намерят собствениците на автомобилите. Оказва се обаче, че много от тях са препродавани. Има и такива, които са с чужда регистрация.

Служителите на наказателния паркинг смятат, че собствениците са обявили, че автомобилът е откраднат, взели са си застраховката в съответната държава и вече не проявяват интерес към този автомобил.

Вече има предложение, внесено за разглеждане в транспортна комисия в Общината. Идеята е да се плаща еднократна глоба - за автомобил, който престоява в наказателен паркинг до един месец - 400 лева, а за повече от месец - 600 лева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай