Сноудън стана баща

Съпругата му роди син

Сноудън стана баща | StandartNews.com

Едуард Сноудън стана баща. Съпругата на бившия служител на американската АНС, който избяга от САЩ, след като през 2013 г. даде гласност на секретни досиета на Агенцията за национална сигурност и получи убежище в Русия, е родила син. Това става ясно от снимки, публикувани на страницата й в социалните мрежи в събота. „Весели празници от новопопълненото ни семейство“, написа Линдзи Милс, споделяйки снимки в Instagram на двойката, която държи новороденото.
37-годишният Сноудън заяви миналия месец, че ще търси руско гражданство заедно със съпругата си в името на бъдещото им семейство.
Двойката заяви, че се страхуват да бъдат разделени от сина си в ерата на пандемии и затворени граници, ако не станат двойни американско-руски граждани.Русия вече е предоставила права на постоянно пребиваване на Сноудън, заяви по-рано тази година адвокат Анатолий Кучерена. Това е най-въжната стъпка към руското гражданство.
Американските власти от години искат Сноудън да се върне, за да се изправи пред наказателно производство по обвинения в шпионаж, повдигнати през 2013 г.

„Както очаквахме, има ново попълнение в семейството му. Едуард и Линдзи имат син. Майката и бебето са в отлично здраве“, съобщи руската информационна агенция Интерфакс в събота, позовавайки се на Кучерена.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай