Снегорините в бойна готовност

Побързайте със зимните гуми, съветва Павлова

Снегорините в бойна готовност | StandartNews.com

София. Очакваме от утре да има снеговалеж и сме инструктирали всички пътни управления да са в готовност, а снегорините да излязат още тази нощ, за да подготвят пътя за зимни условия, обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Тя уточни, че се създава организация като се разчита снегопочистващите фирми да се мобилизират. "Работи щаб, ситуационен център, а има и открити горещи телефони за граждани, за подаване на информация за обстановката по пътищата", каза Павлова. Министърът апелира към всички шофьори да побързат със слагането на зимни гуми на автомобилите.

Министърът съобщи, че има места на територията на страната, в които ремонтите по пътищата още са в ход. "Когато  завалят първите снегове, ще замразим строителството и ще бъде създадена организация за проходимост на движението", добави тя. Голяма част от фирмите вече са преоборудвали техниката си с такава за снегопочистване. Всяка фирма има ангажимент да обезопаси пътя, така че да няма опасност за преминаване.

Там, където пътните участъци в ремонт не могат да бъдат обезопасени, пътищата ще останат затворени за зимния период. Като пример за подобна отсечка Павлова посочи участъкът от магистрала „Хемус” в района на Девня, където ремонтът още не е приключил.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Рени
Коментирай