Понеделник,

Смениха шефа на "БДЖ - Пътнически превози"

От: Администратор -
A
A
A

София. Съветът на директорите на "БДЖ холдинг" смени досегашния управител на "Пътнически превози" Димитър Димитров с Георги Георгиев. Това съобщи пресцентърът на БДЖ.

Мотивите за смяната не са ясни.

Георги Георгиев има магистърска степен по железопътен транспорт. Завършил е специалност "Технология и организация на железопътния транспорт" във Висшето транспортно училище „Тодор Каблешков". Специализирал е "Модерен мениджмънт на железопътните дружества при условията на пазарното стопанство" в гр. Берлин, където е получил допълнителна квалификация.

Новият шеф е заемал различни ръководни длъжности в областта на експлоатацията на подвижния жп състав в пътническите превози.

Повишаване на контрола върху експлоатационната дейност в „БДЖ – Пътнически превози" ЕOOД и ускоряване на ремонтната програма, което ще подобри качеството на предлаганата от националния железопътен превозвач услуга, както и финансовите резултати на дружеството, ще бъдат приоритетни в работата на Георгиев.

Новият управител на „БДЖ – Пътнически превози" ЕOOД има дългогодишен опит именно в експлоатационната дейност в системата на железопътния транспорт, както и е добре запознат със спецификата на работата и проблемите в дружеството, обясняват още от БДЖ.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички