Служителите в затворите излизат на протест

Служителите в затворите излизат на протест | StandartNews.com

Пловдив. Национален митинг-протест на 9 ноември 2013 г. от 13.00 ч. пред Министерството на правосъдието организират служителите от затворите в страната, заяви Иван Петров, председател на Управителния съвет на Синдиката на служителите в затворите в България, предаде Дарик.

"Няма друг начин на решаване на проблемите, след като направихме всичко възможно чрез преговори и социален диалог", каза Петров. Той уточни, че настояват за промяна в цялостната и финансовата политика на държавата спрямо служителите на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията". От година на година бюджетът в нашата система се намалява, задълженията ни стават повече, увеличават се задържаните в следствените арести и лишените от свобода в затворите, заяви Иван Петров. По думите му липсва и необходимото техническо обезпечаване. Не може да се работи без радиостанции, палки, белезници, металотърсачи и елементарни рентгени за проверка, каза той и отбеляза, че цялостната им дейност е много затруднена.

Петров допълни, че в проектобюджета за 2014 г. не включено нито едно от финансовите им искания. Настояваме за изравняване на заплащането ни с останалите служители от сектор „Сигурност", каза председателят на синдиката на служителите в затворите. Средната заплата за надзирател в затвора е около 600 лева, а нашите социални плащания са най-ниски в цялата система, в която са включени военни, полицаи и пожарникари. Ние не сме трета ръка служители и искаме израняване на тези суми, каза Петров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай