Следим в интернет печалби от хазарт

Регистрираме се с име, ЕГН и адрес от личната карта, за да залагаме в мрежата

Следим в интернет печалби от хазарт | StandartNews.com

София. По интернет ще може да проверяваме колко сме загубили на хазарт и какви са печалбите ни. Това гласи проект на наредба за изискванията към софтуера на компаниите, които организират хазартни игри по интернет. Всеки, който иска да залага през мрежата, ще трябва да си открие игрална сметка, в която да депозира пари за залози, и по която да получава печалбите си. Във всеки един момент през интернет участващите в хазартните игри ще може да проверят как са се движили парите по сметката им поне 60 дни назад.

За да се правят залози в интернет, ще бъде необходима регистрация в централната компютърна система на организатора на хазартните игри. За регистрацията ще трябва да се дадат имената от личната карта, ЕГН, както и постоянен и настоящ адрес на всеки, които иска да залага. Целта е да не се допускат до залозите младежи под 18 години. Компютърните системи на организаторите на хазарт ще трябва да следят и за честното провеждане на игрите. Например компютърът ще трябва да връща като печалби поне 80% от направените залози на игрални автомати в мрежата.

Компютърът ще трябва да следи и всеки участник да има равни шансове да спечели джакпота от игрите. Но още преди да бъдат приети всички необходими наредби за вземане на лиценз за онлайн хазарт, достъпът до 22 сайта за залози ще бъде блокиран. Държавната комисия по хазарт преди няколко дни публикува списък с 22 сайта, които нямат лиценз за България и достъпът до тях трябва да бъде ограничен от самите организатори на игрите. Ако не го направят, ДКХ ще сезира Софийския районен съд, който трябва да се произнесе в 3-дневен срок. При положително решение на съда българските интернет доставчици ще имат 24 часа, за да изпълнят съдебното решение и да ограничат достъпа на абонатите си до тези сайтове.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай