Следим онлайн как строят магистралите

Следим онлайн как строят магистралите | StandartNews.com

София. Електронни досиета на големите инфраструктурни обекти ще ни позволят да следим онлайн изграждането на магистрали и пречиствателни станции, както и да следим плащанията по проектите. Пилотно новата система ще тръгне с изграждането на отсечката между Дупница и Благоевград от магистрала "Струма".

Скоро ще бъде подписано споразумение между пътната агенция, изпълнителя на стротелството ГБС и Камарата на строителите за електронното досие, съобщи вицепремиерът Екатерина Захариева.

Вторият подобен пилотен проект ще бъде в екологичното ведомство - интегриран воден проект. Скоро се очаква да стартира и електронен регистър на хотелите, който да ориентира туристите в това каква услуга може да очаква. Това съобщи министърът, отговорен за електронното правителство, Роман Василев.

Първо проектът ще стартира с местата за настаняване от региона на Пловдив със съдействието на общината, която ще гарантира, че данните в регистъра са верни. Освен за категорията на хотела и последните промоции в него, от сайта на по-късен етап ще става ясно и каква е заетостта на обектите в момента, допълни Василев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай