След Хари: нови мемоари хвърлят Бъкингам в паника

Член на кралското семейство твърди, че той е оригиналният „резервен“

След Хари: нови мемоари хвърлят Бъкингам в паника | StandartNews.com

Британският принц Андрю води преговори с американски издателства да напише автобиографична книга след големия успех на „Резервен“ на принц Хари, съобщи „Мейл он сънди“.

Източник, близък до Херцога на Йорк, е цитиран от „Мейл он сънди“ да казва, че принц Андрю е оригиналният „резервен“ и има много повече материал за разказване в сравнение с принц Хари, предаде БНР. „Написването на книгата ще му даде възможност напълно да обясни връзката си с Джефри Ъпстийн и произтичащите от това последици, но ще бъде също и вълнуващо вникване в кухнята на кралските особи и техните взаимоотношения“, е допълнил източникът.

Предишният опит на принц Андрю да внесе яснота около скандала за сексуален тормоз в прословутото му интервю по Би Би Си през 2019 имаше зрелищен обратен ефект, но с издаването на книга нещата стоят по-другояче, коментира „Мейл он сънди“.

Твърди се, че две водещи издателства се интересуват от автобиографията на херцога, който постигна извънсъдебно споразумение миналата година с обвинилата го в сексуално насилие Вирджиния Джуфре. Доходоносна сделка за книга би била от полза за принц Андрю, за който се твърди, че не е получил наследство от покойната Елизабет II и е много зле финансово.

Натискът върху него може да се засили от плановете на крал Чарлз III да намали кралското финансиране, което може да доведе до изгонването на Андрю от дома му Royal Lodge в Уиндзър, ако не може да плаща скъпата поддръжка, коментира „Мейл он сънди“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай