Слави слуша таланти по бермуди

Слави слуша таланти по бермуди | StandartNews.com

Един милион гледаха конкурса за нова Крисия по
bTV

12-годишната Габриела Йорданова от Русе смая лидера на кастингите за детската "Евровизия"

Няколко от талантливите хлапета, които се явиха на старта на националната селекция за "Детската Евровизия 2015" направо скриха топката на Слави Трифонов. Прослушванията са в неговото студио и се излъчват в праймтайма. 12-годишната Габриела Йорданова от Русе остави гологлавия водещ без думи. Той толкова се прехласна, че стана от стола си и се излегна на дивана за гости - и всички видяха, че ако нагоре е облечен официално, то надолу е с панталони, които едва покриваха коленете му. Слави прикани Годжи да коментира изпълнението на момичето, което показа завидни гласови данни. Басистът заяви на детето, че пее изключително, но трябва да си "обере" движенията. И тук музикантите нарушиха добрия тон и се увлякоха в жаргонна говорилня - в тяхното шоу тя си звучи адекватно, но в "Детската Евровизия" - не.

Сценаристът Филип Станев започна да "бъзика" Слави, че е по гащи, наричайки го "аутфита му", а Трифонов отвърна, че никой не знае Юксел Кадриев като чете новините, дали отдолу не е гол. "Краката бръснеш ли си?", попита го още Филип, а после се поинтересува и за гърба. "Е, как, всеки път преди да изляза, го минавам", рече Слави. "Много ми харесват краката ти, добре оформен прасец, не много космати", сякаш не можеше да се спре Станев.

Слави се "размина" и с 15-годишната Мила Ангелова от Велико Търново. Момичето се притесняваше и той я нахока здраво.
"Искаш да ни приспиш ли? Ако така пееш в банята у вас, ок, но тук трябва да ни ангажираш, така че да те харесаме! Пееш, все едно си на 9, а си на 15 - вече си жена!", разпали се той. И изпадна в спомени - как никога дори не си е фантазирал за кариерата, която има. "Не можех да пея. Живеех с 19 лева на месец, нямаше какво да ям, а в същото време давах автографи. Бях решил да бъркам вар в Швейцария. Но влязох в една църква. Получих прозрение - отидох в офиса на БНТ, на 11 етаж и казах на хората от "Ку-ку" - ще правя албум. Първият беше с Ангел Заберски-син. После сформирахме първия "ку-ку бенд" с Илия Илиев и Евгени Йотов. Маестрото дойде след няколко месеца. И бендът се професионализира жестоко и аз започнах да пея", разказа Слави.

Когато пред журито застана Ивана Балдъркова, Трифонов изкоментира, че фамилията й е интересна и означава "бедро". Момичето заяви, че ще пее Surrender, но не го произнесе правилно - ситуацията напомни за станалото хитово преди години "Кен ли".

В началото на предаването Трифонов заяви: "Няма да повтаряме Крисия, искаме да намерим хлапето, с което България ще се представи добре". Не е ясно дали ще е толкова лесно. Някои от девойчетата се държаха като потенциални изкусителки. Лолитките бяха с доста къси панталонки, размятаха коси и правеха жестове на кандидат-фатални жени. Едно от момченцата изпя "Блус за двама", правейки се неуспешно на Георги Станчев - сигурно суперхитът на Митко Щерев, на който времето никога няма да му мине, е любим на баба му.

За огромно съжаление, някои от тийнейджърите, които искат да се състезават в "Детската Евровизия", се държаха като - не дай, Боже, - бъдещи участници в "Биг брадър".

В момента предварителното жури пресява 120 деца, 24 от които ще бъдат полуфиналисти, а към 3 септември ще бъдат посочени и кои са 12-те финалисти. Продуцентската компания на Слави "Седем осми", БНТ и bTV обединиха усилия в избора на талантлив млад изпълнител, който ще представи България на "Детската Евровизия 2015".

В епизода довечера зрителите ще чуят трудни парчета - на Уитни Хюстън, Кристина Агилера, Бионсе, Натали Коул. Особено впечатление се очаква да направят две сестри, едната от които живее и учи в Лондон. Орлин Павлов ще се включи към съдиите, за да оценява полуфиналистите и финалистите заедно със Слави Трифонов и Евгени Димитров. Ще се включат и зрителите за избора на част от 12-те финалисти чрез интернет и есемес гласуване. Тринадесетото издание на "Детската Евровизия" ще се проведе на 21 ноември в "Арена Армеец" в София и ще се излъчи на живо по БНТ.

В цифри

Стартът закова пред малките екрани близо милион зрители - почти двойно повече спрямо конкурентната програма от 21 часа, казаха от bTV. Изпълненията на хлапетата събраха над 40 процента (със 71 процента повече спрямо "Биг брадър" по Нова) от всички зрители между 21 и 22.30 часа. Хората на възраст между 18 и 49 също категорично предпочетоха "Детската Евровизия 2015 - националната селекция" и изпълненията на първите 16 деца от кастинга. Близо 40 на сто от активната аудитория - с 33 на сто повече от прекия конкурент - предпочетоха музикалното събитие в ефира на bTV.

Коментари във Фейсбук от страницата на "Шоуто на Слави":

- Изключително долнопробно поведение на Слави и компания пред 12-годишни деца! Язък ви за идеята...

- В България има много добре пеещи деца. Приятно е да ги чуеш. Само че ако Слави си мисли, че е смешен с подобни грозни и малко сексистки изказвания, дълбоко е сбъркал. И все пак - успех на най-талантливото хлапе.

- От първото предаване се усеща липса на онзи детински, много усмихнат чар на Крисия. Някои от тези хлапета изглеждат пораснали и не носят тази невинност - поне на пръв поглед.

- Да! За предпочитане е да гледаме талантливите деца на България. Но в последно време като че ли водещият Слави Трифонов се държи арогантно в ефир.

- Браво, Би Ти Ви, така се привлича аудитория - с качествени продукции. И знайте, че всяко предаване, свързано с деца, занапред ще носи гледаемост за всяка телевизия. Децата са бъдещето на България!

- Големият брат се пречупи пред малките таланти на България! Ясно пролича, че хората не предпочитат простащината.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай