Слънце и дъжд в първия почивен ден

Слънце и дъжд в първия почивен ден | StandartNews.com

София. Майски температури и дъжд ни очакват в първия почивен ден от уикенда. Над Западна и Централна България облачността ще бъде по-често значителна и главно в часовете след обяд и преди полунощ на много места ще има валежи, в отделни райони и гръмотевична дейност.

Преди обяд над Източна България ще бъде предимно слънчево, но след пладне ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на места там също ще превали и прегърми. В източните райони ще продължи да духа до умерен южен вятър. Максимални температури между 16° и 21°, в София – около 16°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН, съобщи „Фокус".

Атмосферното налягане слабо ще се повиши и ще бъде близко до средното за май.

Сутринта над Черноморието ще бъде предимно слънчево, но след пладне ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали краткотрайно. Ще духа до умерен южен вятър. Максималните температури ще са между 18° и 21°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Температурата на морската вода е 15° - 17°.

Над планините облачността ще е по-често значителна и ще има валежи от дъжд, над 2000 метра – от сняг. Ще духа умерен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра – около 3°.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай