Скандал с въпрос в Стани богат! Колко са парите

Как американец става милионер в същата игра

Скандал с въпрос в Стани богат! Колко са парите | StandartNews.com

Отново изниква дискусия, свързана с въпроси и пари в Стани богат.

Открай време се създава впечатление за сложността на въпросите, които се задават за определена сума в българската версия в "Стани богат".

Във вчерашния брой на горещия стол седна Галена Добрева. Всичко в нейната игра вървеше нормално до момента, в който бе отворен въпроса за първа сигурна сума - 500 лева. Коя от държавите граничи само с една държава и територията й се съдържа изцяло в територията на друга държава?

а/ Индонезия                 

б/Лесото               

 в/Монголия         

д/Кения

Въпросът не е никак труден за човек с обикновено ниво на обща култура, но участничката се поколеба и пожела да използва жокер 50/50 и в крайна сметка посочи верния отговор - Лесото, която е заобиколена изцяло от ЮАР.Абсолютно същия въпрос е зададен на американеца Ким Хънт във версията на играта в Щатите през 2000 година.

Той отговаря вярно, печели играта и става милионер.Въпросът към Хънт е зададен по абсолютно същия словоред, както при Добрева. Отговорите са - Лесото, Буркина Фасо, Монголия и Люксембург. Както виждате в българската версия Люксембург е заменен с Индонезия, която е и една от най-големите държави в света. 

Този случай отново поражда дискусия за сложността на въпросите в българския "Стани богат" версия. Друго - защо от 20 години най-високите суми не са променяни и кога най-накрая ще се намери българин, който да вземе голямата сума, пише Пловдив 24..

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай