Скалата с концерт срещу К-19

В шоуто ще се включат Шакира, Майли Сайръс, Шарлиз Терон, Хю Джакман

Скалата с концерт срещу К-19 | StandartNews.com

Дуейн Джонсън ще е водещ на "Глобална цел: Обединете се за бъдещето ни" - благотворителен концерт, който ще бъде излъчен по телевизии в целия свят и предаван на живо в интернет по инициатива на групата "Глоубъл ситизън" и Европейската комисия, съобщиха Ройтерс, цитирани от БТА. Шоуто ще бъде излъчено на 27 юни. В него ще се включат дистанционно Шакира, Майли Сайръс, Ъшър, Джъстин Бийбър, "Колдплей". Ще участват още Шарлиз Терон, Хю Джакман, Дейвид Бекъм.

Организаторите изтъкнаха, че основната цел не е набирането на средства, а повишаването на осведомеността на хората за диспропоционалния ефект на коронавируса върху общностите в необлагодетелствано положение. На обявяването на инициативата в интернет обаче певицата Майли Сайръс не само обърна внимание колко тежко се отразява пандемията на бедните и маргинализирани хора, но и призова донори да отделят средства за тестове, лекарства и ваксини, така че те да са достъпни за всички.

Концертът ще съвпадне със среща на високо равнище, на която изпълнители, учени и световни лидери ще се ангажират да помогнат на света да се справи с коронавируса, като никой не бъде изключен, каза председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Европейският съюз все повече подкрепя сътрудничеството в глобален мащаб за контролиране и справяне с пандемията от Ковид-19, докато САЩ и Китай се фокусират предимно върху национални инициативи, отбеляза Ройтерс.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай