Ситуацията се успокоява, започва оценка на щетите

Ситуацията се успокоява, започва оценка на щетите | StandartNews.com

Бедствено остава положението в Харманли, Димитровград и Симеоновград

София. Ситуацията след поредните наводнения в страната вече се успокоява и в следващите дни порои не се очакват. Тепърва предстои оценка на нанесените щети.

Близо 80 населени места в страната са засегнати от последните наводнения.

В няколко общини остава в сила бедственото положение, а в Бургас е обявен ден на траур в памет на трите жертви на потопа.

Реките в региона на черноморския град обаче вече са се отдръпнали, всички пътища са проходими. В Приморско бедственото положение беше отменено.

В рибарското селище Ченгене скеле все още има наводнени къщи, а по-голямата част от инфраструктурата е унищожена. Много хора имат нужда от храна, минерална вода и топли дрехи. БЧК събира дарения да пострадалите. Над 1,5 милиона лева ще поиска спешно община Бургас за справяне със щетите.

В Старозагорските общини започва оценка на щетите по инфрастуктурата, а социални работници ще описват щети в домовете на засегнатите семейства.

Движението на влаковете през ж.п. гара Михайлово, което бе спряно заради наводняване на линиите, е възстановено.

Очаква се община Гълъбово да изпрати тази седмица в МВР проектни документи за изграждането на около 60-метровата дига по река Съзлия, която при подобни ситуации, наводнява града.

Заради отнесения път отсечката Димитровград-Симеоновград е затворена.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай