Синоптици: Хладно и дъждовно през май

Синоптици: Хладно и дъждовно през май | StandartNews.com

Повече валежи и хладно време ни очакват през май. Това съобщават синоптици пред БГНЕС.

Предимно облачно ще бъде времето в началото на месеца, на места ще има валежи, но от друга страна температурите ще бъдат между 19 и 23 градуса.

След временното смущение на времето между 1 и 3 май, в дните от 4 до 8 май ще бъде по-слънчево и температурите ще стигат до 30 градуса. Между 8 и 10 май ще се заоблачи, на места и ще превали, температурите слабо ще се понижат и ще бъдат до около 23 градуса.

Ново захлаждане ни очаква от 11 май, когато температурите ще паднат с няколко градуса и максималните ще бъдат около 19-20 градуса. Ще има и валежи от дъжд, на места придружени и от гръмотевици.

В периода 13-16 май ще има гръмотевични бури и температурите ще бъдат около 16 градуса, като захлаждането ще се задържи чак до 24 май.

В периода от края на второто десетдневие и началото на третото десетдневие, дъждът и слънцето ще се редуват над страната, но температурите ще останат около 15-17 градуса. На 21, 22 и 23 май ще се разразят мощни гръмотевични бури, прогнозират синоптиците.За 24 май обаче се очаква слънце, но само за няколко часа, а след това превалявания. Температурите в този ден ще бъдат около 17 градуса. От 25 май времето временно ще се стабилизира, температурите ще се повишат до 20 градуса, но ще има отново валежи от дъжд в края на месеца.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай