Синдикатите на МВР подкрепиха надзирателите

Синдикатите на МВР подкрепиха надзирателите | StandartNews.com

София. Синдикалната федерация на служителите на МВР (СФСМВР) подкрепи стачкуващите надзиратели в страната. Тя изпрати съобщение до медиите, в което обявява, че изразява солидарност към исканията на служителите на ГД „Изпълнение на наказанията" (ГДИН), членове на Синдикат на служителите в затворите в България (ССЗБ).

От федерацията смятат, че е неприемливо да се нарушават основните трудови и граждански права на хората. В позицията пише още, че действията на надзирателите не са протест, а кауза за достойните условия на труд.

Изключително несправедливо е правата на задържаните да бъдат поставяни пред правата на хората, които пазят обществото от тях, пише още в писмото. СФСМВР призовава членовете си да подкрепят протеста на колегите си на 9 ноември за достойни условия на труд.

Стандарт Нюз припомня, че надзиратели в страната излизат за пореден път тази година на символичен протест, защото са недоволни от лошите условия на труд и ниското им заплащане. Много от тях изтъкнаха, че са трета ръка в системата и настояват да чуят исканията им. Тъй като по закон нямат право да протестират, надзирателите показват недоволството си пред своето работно място с чаша студена вода в ръка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай