Син уби баща си в защита на майка си

Син уби баща си в защита на майка си | StandartNews.com

Инцидентът станал в дома на арендатор от село Капитановци

17-годишният ученик Борислав Николаев уби баща си Николай Дионисиев при семеен скандал в дома им на улица „Втора" в село Капитановци, съобщиха от областната дирекция на МВР във Видин. Разпрата избухнала в събота вечер между 47-годишния Николай от една страна и съпругата му Аленка и сина му Борислав от друга. На страната на съпругата и сина застанал и бащата на Аленка. По време на кавгата Николай извадил нож срещу съпругата си. Тогава синът, за да я защити, ударил по главата с дъска баща си. Николай се олюлял и се ударил в циментова колона на къщата.

Синът, съпругата и тъстът се обадили веднага в спешния център. На място дошла линейка и полиция. Удареният бил закаран в болницата във Видин, където към полунощ е починал.

Убитият е арендатор в селото. Наел е земя, която сам обработва заедно с брат си. Този човек не се прибираше от полето, каза за него кметът на Капитановци Владимир Аристотелов. Жена му Аленка дълги години работи в чужбина, но вече се е прибрала. Не са бедни хора, грижат се за къщата и земите си. За мен случаят е като гръм от ясно небе. Каква омраза трябва да е натрупана между членовете на едно семейство, за да се стигне до тук, недоумява селският управник.

Съседите на семейството също са изумени от случая. Не знаят дали съпрузите са се карали често. Всички изразяват искрено съжаление за Николай, който според тях е млад мъж и честно е обработвал земите им. Съжаляват и за Борислав, който още няма навършени 17 години.

По случая в районното управление на МВР във Видин е образувано досъдебно производство. Синът е задържан за 24 часа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай