Сидеров: Бях пребит от българската полиция

Сидеров: Бях пребит от българската полиция | StandartNews.com

"Бях пребит от българската полиция по нареждане на Борисов и Цацаров". Това заяви пред журналисти лидерът на "Атака" Волен Сидеров на излизане от УМБАЛСМ „Пирогов", където бе прегледан след снощния екшън в НАТФИЗ.

„Всъщност беше направен опит да бъда убит. Този, който ме удари беше полицай и заради него ми правиха операция", обясни той, цитиран от "Фокус".

Всичко, което се случи снощи, е документирано, изтъкна Сидеров.

„Бях влачен и ризата ми е скъсана, извиваха ми ръцете и ме ритаха, но аз не се оплаквам, защото разбирам, че на тези полицаи им е било наредено да го направят от Цацаров и Борисов", коментира още лидерът на "Атака".

„Това е злостен, отмъстителен начин да бъда премахнат физически, като за съжаление те използваха полицията, която напоследък се използва само за такава черна работа. Използват я или да прикрива наркотрафика, или контрабандистите, или да пази престъпниците. Полицията се превърна в една машина за репресия", обясни Сидеров.

Лидерът на "Атака" бе категоричен, че нахлуването му в НАТФИЗ е било негов граждански дълг. „Определям себе си като човек, който изпълнява гражданския си дълг и съм подел борба срещу дрогата. Не може някой да ми пречи. В този район около НАТФИЗ се продава трева абсолютно свободно", коментира още той.

На въпрос дали ще му поискат повторно имунитета, той заяви: „Това, за което говоря е голям проблем. Имунитетът ми въобще не пречка. Много добре знаете, че като бъде внесено искането от главния прокурор НС ще го гласува".

Стандарт Нюз припомня, че късно снощи Сидеров бе изведен от НАТФИЗ и заведен в 1 РПУ. Преди това бе ударен, но от кадри на Нова тв стана ясно, че действието не е извършено от полицай, а от мъж, облечен в черни дрехи. По-късно с линейка е ескортиран до "Пирогов".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай