Швейцария запорира имение и банкови сметки на Цветан Василев

Швейцария запорира имение и банкови сметки на Цветан Василев | StandartNews.com

По настояване на родната Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) Швейцария е запорирала имение и голям брой банкови сметки на Цветан Василев, информира ПИК като се позовава на два независими източници.

Запорът е на недвижим имот в Швейцария на стойност 47 559 915 лв. и на средствата по 4 сметки в швейцарски банки. Обезпечителната мярка е наложена с решение на съд в Конфедерация Швейцария, съобщиха от КОНПИ.

По искане на КОНПИ Софийският градски съд (СГС) е допуснал обезпечение на бъдещ иск на стойност 963 048 000 лв. срещу Цветан Василев, съпругата му, тяхната дъщеря и контролираните от него юридически лица, съобщават още от пресцентъра на организацията. Имуществото, върху което са наложени обезпечителни мерки, е на стойност 603 734 732 лв. и включва: дружествени дялове в капитала на 11 търговски дружества; акции в капитала на 7 търговски дружества; парични средства по 20 банкови сметки; 4 пътни превозни средства; 288 картини; 16 недвижими имота в София, включително и няколко цели сгради, 5 недвижими имота в Банско, 2 в Созопол и по един във Варна и Царево.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай