Ще има български Великденски богослужения в Истанбул

Ще има български Великденски богослужения в Истанбул | StandartNews.com

Истанбул. В навечерието на Великден - на 4 май, ще се отслужи великденското богослужение в българския храм "Свети Иван Рилски" в българската екзархия в Цариград.

С благословението на Негово Светейшество Българския патриарх Неофит и Св. Синод на Българската православна църква възкресно богослужение и света литургия ще отслужи Маркианополския епископ Константин, свещеник Ангел Столинчев и дякон д-р Петър Симеонов.

На 5 май, неделя Пасха, службата на така нареченото Второ Възкресение ще се извърши в храма от епископ Константин, иконом Ангел Иванов Велков, свещеник Ангел Столинчев и дякон Петър Симеонов.

Очакват се много гости от България и цариградската православна общност. Богомолците, които желаят да запалят свещ пред иконата на "Св. Стефан", могат да направят това в Метоха. Метоха се намира срещу Желязната църква "Св. Стефан", която е в ремонт. В момента там има малък параклис с икони от църквата " Св. Стефан". На третият етаж има фото-изложба посветена на 115 години от освещаването на българската църква " Св. Стефан".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай