Ще я познаете ли? Тази булка командваше държавата

Тя беше № 1 във властта

Ще я познаете ли? Тази булка командваше държавата | StandartNews.com

Ще я познаете ли? Тази булка заемаше най-високия пост в държавата – председател на Народното събрание. Цвета Караянчева празнува Коралова сватба – 35 години, откакто с любимия й Илия да се казали „Да” пред Бога и пред хората.

Острието на ГЕРБ за пръв път извади на показ семейните архиви и се показа като булка.

„Животът е чай от мащерка, с мирис на лято, на мед и треви. Вече 35 години пием от тази чаша заедно и се топлим на сребърната ѝ пара. Скъпи са ми малките неща, които ни свързват. Завинаги заедно!“, написа в личния си фейсбук Цвета по повод семейния празник.

От архивните кадри се вижда, че навремето Караянчева е била класическа булка и е носела дълга бяла рокля и воал. Съпругът ѝ до днес поддържа запазената си марка – мустака, с който не се разделял никога.

Цвета и Илия имат една-единствена дъщеря Калина, която също е щастливо омъжена и живее от дълги години в София. Тя ги дари с две внучета, припомня „Ретро”.

Бившата шефка на парламента е баба на момче и момиче. Първородната внучка Теди е вече голяма и ходи на детска градина. Нейното братче Илия, кръстено на съпруга на Караянчева, се роди в разгара на извънредното положение по време на Ковид пандемията през 2020 г.

Илия-младши проплака в София в ръцете на професионалистите от „Майчин дом“, а Караянчева успя да опази новината, че дъщеря ѝ Калина е бременна повторно, през всичките 9 месеца. Наследничката на острието от ГЕРБ предпочита да е далеч от светлините на прожекторите и води уединен начин на живот. Тя e завършила УНСС и работи в известна фирма за подбор на кадри, а междувременно се занимава и с водене на спортни тренировки за жени.

Цвета изпадна от борда на парламента и няколко пъти не можа да се класира за депутатско място. Сега тя е съветник на парламентарната група на ГЕРБ. Предпочита свободното си време да прекарва в Кърджали. С мъжа ѝ се радват на втора младост и в последните няколко години са се запалили по планинарството. Всеки уикенд посещават нови забележителности и гледки в района на Родопите, а Караянчева публикува щедър снимков материал от природните красоти. Тя дори направи изложба в кулоарите на парламента с фотографии от планинските си излети, за да запознае своите бивши колеги с достойнствата на най-мистичната планина у нас, а именно Родопите.

В една и съща седмица Цвета отбеляза най-щастливата и най-тъжната годишнина в живота си, защото преди дни се навършиха три години без баща ѝ. „Трета година без теб, татко. Знам, че няма да се върнеш, но не мога да повярвам, че те няма. Почивай в мир! Обичам те!“, написа в социалната мрежа Караянчева.

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай