Шок! Рачков на косъм от раздяла с Халваджиян

Направих чудеса, за да не отиде в bTV, разказва продуцентът

Шок! Рачков на косъм от раздяла с Халваджиян | StandartNews.com

Почти 600 страници със спомени и признания не оставят безразличен читателя на „Без реклами“ – мемоарите на Маги Халваджиян със знака на “Софтпрес“. В тях известният продуцент разказва за много от съдбовните за кариерата си моменти, за семейството, колегите, приятелите, предаванията, филмите. Случки, останали зад кадър, убеждават публиката, че в големия шоу бизнес нищо не е каквото изглежда. Оказва се, че преди десетина години от bTV се скъсват да правят предложения на Димитър Рачков, на които той не може да откаже, защото офертите, естествено, са подплатени с тлъсти суми. И Маги прави чудеса, за да задържи актьора. Но не защото е „златната му кокошка“, което звучи хем грубо, хем невярно.

„Хитовите предавания, в които участваше Митко, му донесоха огромна слава и тя се капитализира. Нормално е. Сега е навсякъде. Но навремето просто беше едно момче с черно поло и големи заложби. Усещам го от семейството, защото за него съм направил повече, отколкото дори за родния си син. С Митко сме много близки. Той е от свестните хора. С добро сърце и е верен приятел“, не се колебае Халваджиян.  И веднага добавя: „Тъжно ми е за Зуека“. Маги споделя, че е наясно с личните причини на Васил Василев да напусне България - и ги оправдава, но е наранен от начина, по който това се случва. „Беше някак си студено и хладно разделяне, с което до ден днешен не се чувствам добре“, твърди авторът на „Без реклами“.            

Много от словесните етюди очаквано са посветени на Кремена, съпругата на Маги Халваджиян. „Намерих си жената, която като млад съм търсил, и ще си остана с нея до края, а и след това. Защото един ден ще се съберем и на друго място“, уверен е той. Маги разказва, че Кремена никога не се страхува от изневери, тъй като той не е мъж, чиито очи щъкат, въпреки че е работил с най-големите красавици в държавата. Но Халваджиян подозира, че Кремена се страхува от евентуално негово влюбване, защото „мъжете изперкват в един момент и на една определена възраст“.

Ако при Маги въобще може да се говори за „изперкване“, то се появява, когато той решава, че е болен от множествена склероза. Паник атаката е толкова агресивна, че действително не успява да движи краката си.  Сигурен е, че краят му настъпва и дори започва да обмисля завещение. В мига, в който след ядреномагнитен резонанс мастит професор му съобщава, че е напълно здрав, е готов с предно и задно салто да напусне клиниката. Всъщност в биографията си има два други случая, в които физическото му оцеляване е реално заплашено – при катастрофа с мотор и скок от влак в движение.

Любопитни са разказите на Маги за майка му и баща му – тя е много търсена балерина, той е уважаван актьор в куклените театри в Плевен, Варна, София. И двамата работят в чужбина с голям успех. Не всички обаче знаят, че от четвърти до шести клас бъдещият продуцент е в Хореографското училище и дори дебютира на сцената в Операта – в „Лешникотрошачката“. Когато 20 години по-късно разказва това на тъст си, става ясно, че именно бащата на Кремена е бил диригентът на балетния спектакъл. Още тогава проличава, че Маги е личност артистична и с интерес към различните жанрове. Съгледвачи на Киноцентъра идват в Хореографското да търсят хлапета за продукциите и го избират да играе Митко Палаузов, но до снимки не се стига. Халваджиян все пак дебютира в киното – във филма „Федерация на династронавтите“, където партнира на големия Никола Анастасов.    

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай