Шофьорът, убил пешеходец във Витоша, имал книжка от две седмици

Шофьорът, убил пешеходец във Витоша, имал книжка от две седмици | StandartNews.com

Шофьорът, убил пешеходец във Витоша, е имал книжка от две седмици. Това каза гл. комисар Георги Костов, главен секретар на МВР, на пресконференция по повод разкрито тежко криминално престъпление, станало в района на Витоша, предаде на Агенция „Фокус" . "Криминалното престъпление е разкрито от служителите на СДВР и по-специално от групата в сектора "Престъпления против личността", която се занимава с прегазванията от неизвестен автор", посочи Костов.

"На 6 октомври сутринта в 8.00 часа в МВР е получен сигнал за труп на мъж с неустановена самоличност в района на Витоша, на ул. "Беловодски път". Когато колегите са отишли на място, са установили, че се касае за мъж на видима възраст около 60 години, в последствие става ясно, че това е 62-годишен столичанин. На място са извършени всички необходими процесуално-следствени действия под надзор на Софийска градска прокуратура", разясни той. По думите му, е отхвърлен един огромен обем от оперативна работа.

"Използвано е видеонаблюдението в София и е установен и задържан извършителят", посочи той. Според него е необходимо да се предизвика обществен диспут, защото извършителят на прегазването е 18-годишен младеж, който е бил правоспособен от две седмици. "Установили сме, че в автомобила е имало още двама души на 18 години и един на 17 години. Всички от тези млади хора са възприели прегазването и това, че е отнет човешки живот", обясни гл. комисар Костов.

"По никакъв начин до задържането на четиримата в МВР не е постъпвал сигнал нито от тях, нито от хора, които са общували след извършеното престъпление. Не получихме никаква подкрепа от гражданското общество и апелираме за такава", заяви той и добави, че извършителят е задържан и към момента текат процесуално-следствени действия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай