Шофьорът на Уитни: Кокаинът бе голямата й любов

Боби Браун, Уитни и дъщеря им през 2004-та

Шофьорът на Уитни: Кокаинът бе голямата й любов | StandartNews.com

Най-голямата любов на Уитни Хюстън си остана кокаинът. На всяка крачка от пътя й тя не се разделяше с него. Това разказва нейният шофьор Ал Боуман, пряк свидетел на тази й гибелна страст. В течение на двете десетилетия, в които е работил за Уитни, той е виждал изпълнения с дрога живот на певицата преди и след раждането на дъщеря й. Боуман е наблюдавал безпомощно как Хюстън и съпругът й Боби са се друсали до припадък почти всеки ден. Спомня си как е карал Хюстън до гетата в Лос Анджелис, където тя се е срещала с дилъри.

Когато обаче зависимостта й станала толкова силна, че започнала да се друса пред дъщеря си, без да се крие. Петгодишното дете е скачало на задната седалка на лимузината и си е играело с любимата си кукла, докато на другата седалка са се намирали родителите му. Уитни извадила малка лула, напълнена с кокаин, и без притеснение я запалила с думите: "Бебчо, успокой се, мама и тате правят неща за възрастни". "Не можех да повярвам, беше съкрушително, извън контрол. Уитни бе тотална катастрофа. Повече не можех да гледам как дъщеря й се намираше насред всичко това, беше много тъжно. Исках да й помогна, но Уитни беше твърде извън контрол и не слушаше никой", спомня си шофьорът.
На 11 февруари 2012 г. Хюстън бе открита мъртва във ваната на стаята си в хотел "Бевърли Хилтън". При сходни обстоятелства почина в тази година и дъщеря й Боби Кристина.

"Още когато реших да стана певица, майка ми ме предупреди, че ще бъда много самотна. Като цяло ние всички сме самотни. Самотата идва с живота", казваше Уитни. И тя лекуваше самотното си сърце с белия прах. "Най-после осъзнах, че не е престъпление да нямаш приятели. Можеш да излъжеш хората. Можеш да заблуждаваш всеки по всяко време, но не можеш да излъжеш себе си. Вечер, когато си отидеш у дома, се изправяш срещу истината. Аз съм и най-добрият си приятел, и най-лошият си враг," не криеше Хюстън.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай