Шофьор загина в горящ тир

Шофьор загина в горящ тир | StandartNews.com

Шофьор издъхна в тежка катастрофа и последвал пожар в камиона край Благоевград. Тир с дърва се обърна и запали на главен път Е-79. Инцидентът е станал малко преди 18,00 часа във вторник на 300 метра след включването от града в шосето за София. Тежкотоварният камион е возил дърва, но засега по неустановени причини се преобърнал и лумнал в пламъци. Сигнал за пожара е подаден от преминаващи край камиона шофьори на телефон 112. Веднага към мястото са тръгнали три екипа огнеборци и две линейки от Спешен център – Благоевград. Движението е спряно от служители на полицията в района на катастрофата.

„За съжаление водачът на тира е загинал. Все още се очаква пристигането на следствено - оперативна група, която да извърши оглед на тялото и на местопроизшествието. Пожарът бе потушен бързо от колегите", каза Георги Пармаков, началник на Регионална дирекция ПБЗН в Пиринския край.

Товарният автомобил, който е с благоевградска регистрация, минал през мантинелата, разделяща двете платна и се преобърнал в платното в посока София. При удара тирът пречупил електрически стълб. Според очевидци е гръмнала гума от лявата страна на камиона, което е причина за загубата на контрол от страна на водача. Камионът при удара веднага се възпламенил. Движението е спряно и в двете посоки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай