Шофьор блъсна хлапе, закара го в Спешен център

Шофьор блъсна хлапе, закара го в Спешен център | StandartNews.com

Шофьор удари малчуган на пътя в Петрич, но веднага го качи в колата си и го транспортира в Центъра за спешна медицинска помощ в южния град. Медиците установили, че 9-годишното момченце е със счупен ляв крак. То е настанено за лечение в МБАЛ „Рокфелер" – Петрич. Пътният инцидент станал в четвъртък към 17:30 часа на улица "Цар Симеон". Хлапето изтичало да пресече пътното платно и се блъснало странично в лек автомобил „Мерцедес", управляван от 34-годишен петричанин. Водачът изпълнил задълженията си на учатник в ПТП и не избягал, а сам закара раненото момче в Спешен център. Пробата с техническо средство за наличие на алкохол в кръвта на шофьора е отрицателна.

Положителна обаче се оказа пробата, взета с дрегер от млад водач на МПС в Благоевград. Бързо производство е образувано за извършено престъпление – шофиране в нетрезво състояние, срещу 18-годишния благоевградчанин И.М. Той е заловен към 21,50 часа на булевард "Пейо Яворов" в града да шофира лек автомобил „Опел Астра" с наличие на 1,82 промила алкохол в издишания въздух. Неопитният, но пиян шофьор, е задържан с полицейска заповед в ареста до 24 часа.

 

След като лекарите прегледали малчугана установили, че е необходима спешна операция. Затова детето е транспортирано в столичната клиника „Пирогов".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай