Шивачки от Лом на ръба на оцеляването

Шивачки от Лом на ръба на оцеляването | StandartNews.com

200 шивачки от Лом са на ръба на оцеляването след като вече шест месеца живеят без заплата, а през май са останали и без работа, съобщи Нова телевизия.

От фирмата са съкратили всички и не са им изплатили дължимите възнаграждения, забавени с месеци. Обещали са им, че ще изплатят парите в петък, но крайният срок мина, а парите все още не са получени.

Наташа Василева, която е работила близо седем години в италианската шивашката фирма заяви, че неизплатените й заплати са близо 2000 лева. Тя обясни, че част от жените са работили по 24 часа само и само да се изпълнят поръчките. Наташа вече е завела дело в Районния съд в Лом срещу италианската шивашката фирма заради неизплатените си заплати.

Друга шивачка - Таня Дикова сподели, че вече няколко месеца не си е купувала лекарствата, които трябва да взима заради тежко заболяване.

"100 лева на месец струват само лекарствата", призна тя. Жената има да взима близо 1000 лева. Всеки месец я притиска и банката, защото заради неизплатен заем вече е длъжница и там.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай