Шабла започва реализация на проект, донесъл й приз "Златна рибка"

Шабла започва реализация на проект, донесъл й приз "Златна рибка" | StandartNews.com

Добрич. Кметът на Шабла проф. Райна Бърдарева съобщи, че започва реализацията на проект на общината, донесъл й приза на "Стандарт" "Златна рибка" за подобряване на пространството пред морския фар.

"Проектът бе подаден пред МИРГ, като целта ни е да подобрим средата в непосредствена близост до емблемата на Шабла - морския фар, който е на над 160 години" - каза проф. Бърдарева. Стойността му е 261 хиляди лева, като изпълнението трябва да стане в рамките на 90 дни. Предвидено е пространството до фара да бъде облагородено. Ще бъдат направени пътеки, беседки, ще има поставяеми обекти и места за излагане на артефакти.

"С реализацията на този проект ще подобрим инфраструктурната среда, още повече, че имаме и договореност с ВМС дните на отворени врати на фра да са много повече през тази година. Интересът към него е голям. Миналата година ВМС проведоха 8 такива дни на отворени врати и всеки път имаше по 250-300 души, чакащи да изкачат стъпалата на кулата" - каза проф. Бърдарева. Тя сподели още, че предстои идният месец да бъде открит официално и друг вече реализиран проект от общината - за осигуряване на достъп до Големия остров в Дуранкулашкото езеро, където е разкрита културата хаманджия - най-старата в Европа. В рамките на този проект осигурихме достъп до острова, направихме информационен център и паркинг, каза шабенският градоначалник и добави, че с това се надява да се привлекат повече туристи в района.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай