Събота,

Сгащиха принц Хари, жестоко обидил кралицата

От: Рачо Рачев, сн. thecelebritycastle.com -
1159
Сгащиха принц Хари, жестоко обидил кралицата
A
A
A

Оттеглилият се от аристократичния живот принц Хари беше обвинен, че се отнася неуважително към кралица Елизабет Втора с решението си да не пристигне във Великобритания за религиозната церемония в памет на дядо си принц Филип, който почина миналата година, предаде АФП.

Говорител на Хари съобщи вчера, че принцът ще пропусне церемонията в края на месеца, без да дава обяснения. Той обаче уточни, че Хари се надява да посети кралицата скоро.

Принцът и съпругата му Меган решиха през 2019 г. да се оттеглят от обществените си задължения и живеят в Калифорния.

Анджела Ливайн, авторка на книга за внука на Елизабет Втора, написа във в. "Сън" подзаглавие "Хари се отнася пренебрежително към Филип". С отсъствието си той показва такова отношение към кралицата.

Оттеглянето на Хари и Меган от обществени задължения автоматично ги лиши от полицейската охрана, която дотогава имаха във Великобритания за сметка на данъкоплатците. Хари предложи да поеме разходите и обжалва получения отказ от министъра на вътрешните работи.

Хари "греши по всички линии, ако идва за събитие на кралското семейство, ще има полицейска защита", отбелязва Ливайн.

Церемонията в памет на принц Филип, починал миналия април на 99 години, ще е на 29 март. Кралица Елизабет Втора би трябвало да присъства, но от няколко месеца здравето й е крехко, а преди няколко седмици боледува и от COVID-19. В петък тя отмени поредния си обществен ангажимент - религиозна служба за Общността на нациите в Уестминстърското абатство в понеделник другата седмица.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com