Серена е перлата на "Пирели 2016"

Серена Уилямс е като морска сирена

Серена е перлата на "Пирели 2016" | StandartNews.com

Ани Лейбовиц снима 12 героини в истинска и интимна светлина

Този път календарът не показва секси мацки, а известни дами, променящи света

Календарът на "Пирели" за 2016-а изобщо няма да прилича на нито едно свое издание до момента. Причината е проста - този път е без полуголи мадами. Ако досега идеята беше да покаже красавици на екзотични места, сега ситуацията се преобръща. Включени са интимни портрети на 12 известни дами, които влияят на света в добра светлина. И снимани от жена - естествено това е Ани Лейбовиц. Снимките ще бъдат показани официално за първи път през ноември в Лондон. Това не е просто стъпка в нова посока, но си е гигантски скок. Прочутата Лейбовиц отговаряше за кадрите и в изданието през 2000 година. Сега пред обектива й повече от истински застават Йоко Оно, певицата и поетеса Пати Смит, Серена Уилямс, Ейми Шумър, актрисата Тави Гевинсън, писателката Фран Лейбовиц, режисьорката Ава Дюверней, руската моделка Наталия Водянова, филантропът и адвокат Агнес Гънд, продуцентката Катлийн Кенеди, Мелъди Хобсън - бизнес дама и шеф на of Dreamworks Animation, и съпруга на Джордж Лукас, както и Йао Чен, актриса. Всички те присъстват в месеците от идната година, като жени, променящи човечеството с каузите и работата си.

Известната фотография на Йоко и Джон Ленън, където той е чисто гол, увил тяло около нея, също е дело на Ани Лейбовиц. "Мислех си за ролите, които жените се налага да приемат и за жените, които са постигнали нещо. Исках да направя класически сет от портрети. Да ги покажа силни, но естествени, и реших това да се случи по един много простичък начин на приятелско снимане в студиото. Този календар е толкова съвършено различен. Той е отклонение. Идеята е да няма нищо претенциозно в тези снимки и да бъдат много ясни", казва Лейбовиц.

Дамите, които прочутата фотографка събира, могат да направят всекиго фен на идеята. Снимките са поразителни. Нямам представа как средно статистическият човек би ги приел, но мисля, че трябва да оценят смелия ход", казва Пати Смит.

Да бъдат поканени влиятелни фигури за фотосесия на календар, асоцииран обикновено с голотата, не е било толкова трудно, колкото би се очаквало. Шансът да си сътрудничат с Ани Лейбовиц е доказателство за много от участничките, че това е гаранция, че снимките ще бъдат нещо като празненство на женствеността, отвъд втръсналото сексуалното позиране. "Мисля, че е трудно да отхвърлиш покана на Ани", казва китайската актриса и звезда с най-много последователи Йао Чен.

Колкото и да са бягали от еротичните нотки, при Серена Уилямс не са могли да избягат от секси излъчването и тя е съблазнителна по бански. Тави Гевинсън, която си подстригва косата в пикси стил на снимачната площадка, добавя: "Чувствам се напълно недостойна. За мен е чест. Мисля, че е удивително да бъда част от тази компания жени, страхотно е". За Пати Смит да работи с Лейбовиц било нещо, което изобщо не подлежи на обсъждане, имайки предвид общата им история. "Беше фантастично, защото не бяхме работили заедно от 70-те, както се казва били сме заедно и в окопите. Бях поласкана, че ме покани. Ани прави нещо уникално и "Пирели" се изстрелват с километри напред с това издание. Не гледам на този проект като на вид протест, а на празник", разказва тя.

Пълният календар ще бъде показан на 30 ноември в британската столица, но Лейбовиц разкри кадри от мейкинга на сесиите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай