Сензация с мъжкия пенис! Откритието

До какъв извод стигат учените

Сензация с мъжкия пенис! Откритието | StandartNews.com

Учени от Станфордския университет установиха, че през последните 30 години мъжките полови органи са станали забележимо по-дълги. Научна статия, публикувана в The World Journal of Men's Health, цитира сайтът на университета.

Водещият автор, урологът Майкъл Айзенберг, е обработил данни за 56 000 мъже от цял ​​свят, които са участвали в 75 научни изследвания, проведени от 1942 до 2021 г. Той заключава, че през последните 30 години е имало увеличение на дължината на еректиралия мъжки пенис с 24 процента, тоест с почти една четвърт.

Откритието разтревожило учения. Целта на проучването била да се разбере защо мъжете изпитват спад в качеството на спермата и нивата на тестостерон. Айзенберг сочи, че дължината на пениса не влияе върху плодовитостта, но всяка промяна в репродуктивната система засяга човешката популация и изисква повишено внимание и проучване.

Айзенберг свързва увеличаването на дължината на половите органи с периода на пубертета, който настъпва по-рано при съвременните юноши, което провокира по-дълъг период на активен растеж на тялото.

На свой ред урологът Джеймс Хоталинг в интервю за USA Today не изключи, че в действителност дължината на гениталиите не се е променила и въпросът е в променените методи на измерване. Според него, ако информацията за промяната на дължината се потвърди, това може да се обясни с въздействието на химикалите върху човешкото тяло.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай